Convertere Extendere    
     
 

Convertere til de fleste formater

"TroubleShooter" HD Fury. HDMI2VGA HDCP stripper

Extendere  SDI og Cat 5/6

For alle som jobber med kurs/konferanse, utleie, event, kjenner til utfordringene som dukker opp når gjesten kommer med sitt medie utstyr for oppkobling mot skjermer etc.
Før var alt forholdsvis enkelt, med analogt signal og en 15pins Dsub (VGA plugg). I dag er det litt annerledes med videoUSB, HDMI, DVI-D, DVI-I, DVI-A, SDI, HD-SDI, DP, mini.DP etc.etc.etc.
I tillegg må teknisk personale tenke på HDCP (High-bandwidthDigitalContentProtection) når de skal ha et signal ut fra mediaenheten.
For å starte med det siste: Det har blitt vanlig med LapTops som har HDMI skjermutgang. For å koble til periferiutstyr og samtidig beholde HD oppløsning, må "den andre enden" inneha HDCP. (convertere, projektorer etc.) Hvis dette ikke er tilstede, vil man ikke kunne kjøre så høy oppløsning ut fra PC. En BluRay spiller vil ikke levere signal i det hele tatt. HD Fury kan gjøre jobben her.

Convertere og overganger er en nødvendighet (dessverre) for pro-markedet. Det finnes convertere/overganger til stort sett alt av tilkoblinger, men man må sette seg inn i de forskjellige benevnelsene for spesielt digitalt/analogt. Dette vil være avgjørende for både lengde på kabelstrekk og kvalitet/oppløsning på bildesignal.

Extendere for video finnes i en rekke utgaver. De vanligste er singel COAX (SDI) og Cat 5/6.
HDMI til SDI (coax) extender vil kunne ha et 100m kabelstrekk med single Coax - men... det er mest vanlig på installasjoner og eksisterende utleiemarked at RG59 kabel benyttes. Dette er IKKE en kvalitetskabel for HD, med lav overføringsevne, og vil kunne lage masse trøbbel for brukeren. Du kan få uforklarlige feilsymptomer i bilde (hvis du får bilde i det hele tatt) avhengig av type extender. Bruk helst RG6U for stabilt bilde. En annen ting er at denne extenderen må ha HD signal for å fungere. (720p, 1080i eller 1080p) Våre extendere kan faktisk benyttes som converter, extender og repeater. F.eks. HDMI utgang fra et kamera kan kobles til extender og koble SDI rett i mixer. Trenger du lange strekk, settes mottaker-enhet mellom hvert 80m strekk som Repeater. Har du problemer stabilt HD signal, kan du sette inn en converter som gjør alle signal om til 1080p f.eks. Husk bare på at hver gang signalet behandles på noen som helst måte, converteres / prossesseres, vil man få forsinkelse i bilde. Dette vil være synlig ved f.eks kamera til storskjerm.

Cat5/6 extendere kan være mer fleksible med tanke på oppløsninger fra PC etc. De fleste Cat extendere kan ikke strekkes så langt. (max 50m) BRUK SKJERMET kabel.